Tervetuloa Salmivaaraan!

 

 

Salmivaara sijaitsee noin 15 km Sallassa Kemijärven suuntaan. Kylältä löytyy mm. leikkipaikka, uimaranta ja retkeilykohteita.


 

 

  

  

Kotijärven laavu ja Koulujärven uimaranta on valmis!

Tylypahka-teemahanke on saatu valmiiksi. Kotijärven laavu on vapaasti käytettävissä, mutta näin aluksi kannattaa ottaa omat polttopuut mukaan. Vanhojen valokuvien kerääminen jatkuu vielä Rohkelikot-hankkeessa, ja Käsmäjoen kalastuspaikkoja raivataan syksyn aikana Meidän maisema -teemahankkeella.

 

 

 

Kotijärven laavu ja Koulujärven uimaranta sekä kyläperinnettä hankkeilla

Salmivaaran kyläseura on yhteistyössä osakaskunnan ja jakokunnan kanssa saanut rahoitusta Pohjoisimman Lapin Leader Tylypahka -teemahankkeesta. Hankkeessa tehdään talkootyönä laavu ja kalastusretkeilypaikka Kotijärven rannalle sekä kunnostetaan kylän uimarantaa Koulujärvellä. Hankkeeseen on hankittu myös 5 kpl Weke -katiskoja, jotka ovat vapaasti käytettävissä.

Pohjoisimman Lapin Leaderistä on saatu rahoitusta myös Rohkelikot -teemahankkeesta kyläperinteeseen liittyen. Hankkeessa "sukupolvien kuilun yli kylähistorian kautta" Niko Rytilahti kokoaa Salmivaaran perinnettä kirjalliseen muotoon. Kylän lapsilla ja nuorilla on mahdollisuus osallistua hankkeeseen esimerkiksi haastattelemalla isovanhempiaan entisaikojen leikeistä. Näistä on tarkoitus koota leikkikentälle esittelytaulu. Hankkeeseen on myös mahdollista työllistää 1-2 nuorta kesätyöjaksoon leikkikentälle. Hankkeen aikana kerätään myös kuvia kyläperinteeseen liittyen, joten jos kätköistäsi löytyy sopivia kuvia Salmivaan kylästä, skannaisimme niitä mielellämme tulevaisuutta varten talteen. Alkuperäiset kuvat palautetaan omistajille.

  

Lisätietoja hankkeista saa kyläseuran puheenjohtajalta (Terttu Pohtila p. 040-7523433) tai sihteeriltä (Niina Mattila 0400-964748).

  

 

  

 

 

 

Salmivaaralaisia roskankeruutalkoissa keväällä 2011.

 
 
 
Y-tunnus: YTUNNUS
Osoite: OSOITE , 96500 ROVANIEMI
Puh: 0000000000
Sähköposti: EMAIL
 
© AAAAAAAAAAA Oy 2012