Paloperän osakaskunta-kyläseuratoiminta

Paloperän Osakaskunta toimii myös Paloperän kyläyhdistyksenä. Vuonna 2009 hankittiin kylätaloksi Paloperän entinen koulu joka nimettiin sittemmin Kinttaanpirtiksi. Kinttaanpirtin tilat kokoaa entisiä ja nykyisiä paloperäläisiä muun muassa kesäiseen kyläpäivään, yhteisiin talkoisiin tai historian keräämiseen. Kauneimmat joululaulut on kerännyt vuosittain kymmenpäisen laulajajoukon. Samoin Etelä-sallan Erän hirvipeijaiset on saanut kylätalosta oivan pitopaikan. Myös serakunta on löytänyt kodin eri tapahtumille kylätalolta.TERVETULOA MUKAAN TOIMINTAAN.

 

Kylätapahtumien lomassa Kinttaanpirttiä vuokrataan erilaisiin juhliin ja majoittujille, onhan talolla majoitustilaakin noin 25 henkilölle ja rannassa savusauna ja erillinen pihasauna kesä- tai talvi-illankin ratoksi.

Kyläyhdistys on touhunnut vuodesta 2008 lähtien ja saanut aikaan melkoisesti. Järvien rannoille on pystytetty kolme laavua ja kaksi veneenlaskupaikkaa. On rakennettu lintutorni ja remontoitu kylätaloa leaderhankkeella. Kylähistoriaa  on koottu omaksi kirjaksi. Kirjan painos on lähes loppuunmyyty.

 


Kivelänvaaran lintutorni


Palojärven kotalaavu

Itälahden laavu

Näkymä lintutornista Kivelänlammelle

 

   

 
 
 
Y-tunnus: YTUNNUS
Osoite: OSOITE , 96500 ROVANIEMI
Puh: 0000000000
Sähköposti: EMAIL
 
© AAAAAAAAAAA Oy 2012