Ajankohtaista

 

Uutta:

  •  Metsästysseuran kokous järjestetään 10.8.2019 
  • Pilkkihiihdon 2019 tulokset (katso TAPAHTUMAT)

 

Kyläkirja - Rajaelämää viiden järven rannoilla 

Paloperän historiakirja on saatu painosta. Ilmestyminen juhlistaa sopivasti paikallisen metsästysseuran Etelä-Sallan Erän 40-vuotistaivalta. Kirjan julkaisija on kyläyhdistyksenä toimiva Paloperän osakaskunta. Toimittamisesta on vastannut viisihenkinen toimitusryhmä, jonka historia-aineistoa viiden vuoden ajan kerännyt kylän kirjaryhmä on keskuudestaan valinnut. Hankkeeseen saadun julkisen ja yksityisen rahoituksen ansiosta työssä on voitu käyttää apuna sekä historiantutkimuksen että toimittamisen asiantuntemusta.

Kylän ja kyläläisten elämä eri aikoina on ollut varsin ankaraa kamppailua elannosta. Kirjan nimi Rajaelämää viiden järven rannoilla haluaa tuoda tätä esille. Nimi haluaa myös muistuttaa niistä monista kulttuuri-, kylä-, niittynautinta- ym. rajoista, jotka ovat olleet aiheuttamassa jännitteitä ja ristiriitoja elannon hankinnassa.

Kirja sisältää mm. kylän esihistorian, asutuksen syntymisen ja kehittymisen, talokohtaiset historiikit, sota-aikojen kuvauksen, kouluhistorian sekä selvityksen elinkeinoista ja yhdistystoiminnasta. Esityksiä elävöittämään on löytynyt runsaasti vanhoja, arvokkaita valokuvia.

Kirja on kovakantinen, 304-sivuinen ja toteutettu kokonaan neliväripainatuksena. Kirjan lukuja elävöittämään on saatu runsaasti arvokkaita valokuvia. Kirjan kansi , välilehtikuvat ja piirrokset ovat Tuomo Kivelän käsialaa.

Kiinnostus kyläkirjaa kohtaan on ollut runsasta. Jäljellä on enää muutamia  kappaleita.

Kysellä voi Arto Kivelältä puh . 050-5971125

 

 

Kuvia  ja tunnelmia aikaisemmilta kyläpäiviltä

Näin on vuoden 2013 kyläpäivä takanapäin. Kyläjuhla kokosi jälleen reilun sata kävijää. Kiitokset Sallan kulttuuritoimelle musiikkivieraista, kiitokset kaikille mukanaolleille ja erityisesti emännille. Kokoonnutaan jälleen vuoden kuluttua näissä merkeissä. Ohessa muutama kuva juhlaväestä.

——————————————————————————————

 

 

Juhlaväkeä 2010

——————————————————————————————-

PILKKIHIIHTO PITKÄNÄPERJANTAINA 14. HUHTIKUUTA 2017.

KOLMIHENKILÖISIN JOUKKUEIN . TULE KOKEILE RATKAISEEKO KALA VAI HIIHTOAIKA.

Pienetkin kalat lasketaan , ennen kuin tulos on selvä. Taimenesta ei hyvitetty yhtään enempää.

 

——————————-

 

 TALKOITA ON TEHTY

Vanhan purkua

Suunnittelua porukalla

Lattia kertaalleen maalattu

 
 
 
Y-tunnus: YTUNNUS
Osoite: OSOITE , 96500 ROVANIEMI
Puh: 0000000000
Sähköposti: EMAIL
 
© AAAAAAAAAAA Oy 2012